hvězdicové pěší poutě do duchovního středu našeho národa

Moravská Compostela

18. 3. 2011 14:13

Díky Matici svatokopecké, svatohostýnské a velehradské a díky společenství cyrilometodějských poutníků  mohu předat toto pozvání:

Letos poprvé chceme uskutečnit putování po obou moravských poutních cestách na sebe navazujících, tedy ze Svatého Kopečku přes Svatý Hostýn na Velehrad, a to v průběhu 5 dnů s pěším překonáním vzdálenosti cca 115 km (analogie obvyklých pěších poutí do Santiaga de Compostela, odtud použitý název naší pouti).

Vyjdeme ve čtvrtek 30. června v 8 hodin od svatokopecké baziliky po předchozím požehnání na cestu od místních kněží. První nocleh - po překonání 30 km - strávíme v Pavlovicích v Centru pro rodinu Ráj - zde je možnost přespání na vlastních karimatkách a ve spacácích v učebnách s koberci, k dispozici je cca 5 lůžek. Možnost osobní hygieny, vč. osprchování, k dispozici kuchyně, obvykle zařizujeme i teplou večeři a snídani. Pokusíme se na večerní hodinu - 18. - zajistit mši svatou. Ubytování a příp. stravování zajistíme těm, kteří se nám včas s předstihem nahlásí - alespoň 1 měsíc předem. Ostatní se musí objednat sami na čís. 731 604 120

V pátek 1. července vyrazíme mezi 7. - 8. hodinou, ujdeme 20 km a v odpoledních hodinách dorazíme na Hostýn. Zde si ubytování v Poutním domě musí zajistit s dostatečným předstihem - každý sám, my zablokujeme potřebný počet pro ubytování jen těm kdo se přihlásí co nejdříve ( budou to už začínající prázdniny a očekává se příchod poutníků, kteří nastoupí pouť na Velehrad až na Hostýně). Strava po příchodu i ráno by měla být k dostání v některé z místních restaurací v Poutních domech.

Ze Sv. Hostýna půjdeme už společně s dalšími poutníky, v sobotu 2. července se začíná na Hostýně v 9.15 hod. mší svatou, jde se do Štípy, kde přespíme na zemi v tělocvičně a ve třídách (vlastní spacáky a karimatky).

V neděli 3. července pokračujeme a po dojití cca 20 km přespíme v Napajedlích v bývalém klášteře příp. tělocvičně - obdobně jako předchozí noc.

Od soboty do pondělí můžeme počítat s jedním teplým jídlem denně zdarma, díky dobrodincům. Odplatíme se jim tím, že dobrovolně přispějeme nějakou částkou na jejich kostel při sbírce v něm.

V pondělí 4. července dorazíme v odpoledních hodinách do cíle putování - na Velehrad, kde zakončíme společnou mší sv. v 16 hodin. Po ní budou vydány pamětní poutní listy. Na Velehradě je možnost zakoupení teplého jídla (po trase předchozí dva dny je dobré vzít si něco s sebou, jinak v místě noclehu je možnost dokoupení). Kdo se nebude chtít účastnit večerního programu na Velehradě dne 4.7. a následující národní pouti dne 5.7., odjede sám, jinak pro ostatní možnost společného spacákového přespání v místním farním sále.

Po celou cestu nás bude doprovázet vozidlo, které nám poveze zavazadla, minerálky k zakoupení a příp. převeze unavené poutníky (v úseku Sv. Kopeček - Sv. Hostýn s výjimkou posledních 2 úseků kopíruje naši cestu, v úseku Sv. Hostýn - Velehrad domluvíme předem místa, kde nás bude čekat).

Zveme všechny na tuto pouť, která každého účastníka nepochybně silně duchovně obohatí a společně strávené chvíle na cestě při modlitbách, zpěvu a rozjímání, nově navázaná přátelství a vzpomínky bohatě vynahradí drobné strasti s pěším putováním nutně spojené.

 Přihlaste se proto co nejdříve na tel. 585 385 033 nebo 736 616 203 nebo  733 386 135 (na putování ze Sv. Kopečka) anebo 573381693 nebo 607832207 nebo 736529221 (na putování až ze Sv. Hostýna). 

Těší se na Vás Matice svatokopecká, svatohostýnská, velehradská a společenství cm. poutníků.

Zobrazeno 1662×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio